22 ene 2018
enero 22, 2018

Treball sobre la Pilota Valenciana

0 Comment
Com en cada trimestre, una part de la qualificació d’Educació Física és teòrica. Si en el primer trimestre vam aprendre aspectes de l’aparell locomotor en aquest segon trimestre investigarem sobre el nostre esport autòcton: la pilota valenciana.
Ens organitzarem de la següent forma:
Per parelles treballarem un dels punts del llibre “La Pilota Valenciana. Unitat Didàctica”. En primer lloc, haureu de descarregar el llibre (està en format pdf) en el vostre USB o Pen. D’aquesta forma sempre el tindreu a la vostra disposició. A continuació haureu de realitzar una lectura comprensiva i exhaustiva del punt que heu triat (subratllant allò més important).
Després, haureu de preparar una presentació de forma digital utilitzant algun dels programes apresos a informàtica (Genial.ly, Piktochart o programa de presentacions de Lliurex). Si escolliu algun dels dos primers necessiteu registrar-se. Una vegada feta la presentació, haureu d’aprendre ben bé allò que explicareu als vostres companys i companyes de classe (exposició oral)
Els temes a escollir són els següents:
- Expressions del joc de pilota en la parla popular.
- La pilota.
- El públic.
- La puntuació de la partida.
- El marxador.
- Maneres de colpejar la pilota.
- El traure i la ferida.
- El vestuari i les proteccions dels jugadors.
- El trinquet.
- Les llargues.
- El raspall.
- L’escala i corda.
Les dates de les exposicions seran les següents:
- : 26 de febrer (els sis primers temes) i 28 de febrer (els sis últims temes).
- : 27 de febrer (els sis primers temes) i 2 de març (els sis últims temes).
Encara queda molt de temps per davant però per assegurar-me que no es deixeu el treball per a última hora el dilluns 12 de febrer (classe de 5è) i el dimarts 13 de febrer (classe de 6è) m’haureu d’entregar un resum o fotocòpies d’allò que heu subratllat del vostre tema. És obligat!
Tota aquesta informació ens servirà per si podem fer quan donem el tema de la Pilota Valenciana una sortida al trinquet de Dénia.
Els dimecres l’aula d’informàtica de 12:30 a 13:30 roman oberta a la vostra disposició (solament alumnes de 5è i 6è) i jo estaré allí per si voleu aprofitar i anar avançant la feina i que jo vos la vaja revisant. És voluntari!
Fes clic per descarregar el llibre!

Unitat Didàctica de Pilota