08 jul 2019
julio 8, 2019

Resum activitats 4t Primària

0 Comment

En aquest curs que acaba 2018-2019, hem navegat per indrets desconeguts, amb il·lusió i compromís, amb tolerància i afectes. El nostre grup 4t de primària.

Començarem l’aventura, formant una gran xarxa a on visualitzarem, que tots i totes som iguals d’importants i necessaris per dur endavant tot el repte que suposava el nou curs, es a dir el nostre aprenentatge, i tot al voltant de la temàtica de la MAR.

I així va ser que emprenguérem ruta cap al Oceanogràfic de València, a on ens mostraren la vida marina, vam gaudir molt i va suposar una gran motivació per encetar el nostre projecte.

Una vegada a l’aula vam començar a fer-nos preguntes sobre els éssers vius i inerts que conformen la mar i les platges…i per equips investigarem i descobrirem tot un mon marí, que vam plasmar en un llibre amb imatges:”Una experiència sobre la mar” preguntes i respostes.

Un dia arribarem a classe i hi havia un cofre amb una carta, era de Robinson Crusoe, El llibre que estàvem llegint en tertúlia dialògica. Ens deia que per obrir el cofre calia endevinar la clau mitjanant els resultats d’uns problemes matemàtics, que calia resoldre en equips. Va ser un repte fantàstic i motivador!!!!

Més endavant visitarem el port, coneguérem diverses maneres de pesca. Ens van explicar i tractar molt bé.

A plàstica descobrirem un pintor valencià molt important: Joaquim Sorolla. A més férem diversos treballs en diferents tècniques. vam confeccionar vaixells de paper, i un fons marí tot cobert de plàstics.

En primavera, ens va visitar Rosa Monfort, una activista de Green Peace, que va viatjar per l’Oceà una temporada en el Rainbow Warrior. Ens va contar la historia de Chilly Wuilly, un pingüí que va viure un temps amb ells en el Vaixell, ens va mostrar les fotos. I ens va conscienciar en la necessitat de reduir el consum de plàstics.

A valencià treballarem el conte, aprofitant el treball del mostre marí, amb materials reciclats, també els cal·ligrames.

Treballarem en equips la contaminació de la mar i les seues conseqüències. Investigant, traguent informació, imatges i plasmar-lo en un mural.

Viatjarem en catamarà, observarem la nostra i meravellosa costa de Dénia.

I així acabarem la nostra ruta marinera, el nostre projecte, amb el compromís de cuidar i estimar la nostra MAR.