Menjador

Menjador

El nostre centre nostre centre té organitzat el menjador escolar amb dos torns per millorar l’atenció de l’alumnat d’Infantil i Primària. El primer torn d’Infantil comença el seu horari de 12:45 a 13:45 i els alumnes de Primària inicien el segon torn a les 13:30 hores. D’aquesta manera, els alumnes d’Infantil poden gaudir millor de la seua hora de menjar i poden ser atesos millor.

D’altra banda, els alumnes de Primària inicien els preparatius de les taules del menjador seguint una organització rotativa en la que tots els alumnes col·laboren en posar i llevar la taula. Aquesta tasca junt amb altres que es pretenen en l’organització del menjador busquen l’autonomia i la satisfacció personal que l’alumnat manifesta quan se li donen resposabilitats que poden fer.

El menú de cada mes és revisat i elaborat per l’encarregada del menjador i pel director. Contem amb un menú variat i adequat als menjars de la nostra terra amb plats molt valorats pels alumnes (arròs al forn, paella valenciana, arròs caldòs amb verdures, putxero, fideuà amb allioli, lassanya al forn, olleta, bollit, etc.). Els menús conten amb amanida, primer plat, segon plat, postre i pa. Seguint indicacions de la Conselleria de Sanitat els menús intenten reforçar el consum de peix i verdura on normalment trobem més dificultats per fer accedir als alumnes. Així doncs, sempre s’intenta que davant un plat que té gran acceptació, el complement no siga tan agradable. També, solem proposar un ordre segons el tipus de menjar per tal d’evitar un abús sobre el plat de major acceptació i així evitar menjar l’altre que no els agrada. Els resultats són visibles i els nostres alumnes quan tornen de vacances de Nadal, Pasqua i estiu solen dir a la cuinera: “Amparo, que ganes tenia de menjar putxero de l’escola!”. També trobem casos de pares que han vist una progressió dels seus fills en quant a la varietat de plats que acaben menjant al final de Primària i que gràcies al treball d’educadores i personal del centre dediquem per intentar que els alumnes puguen menjar de tot.